Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Pokretanje mogućnosti

Vjerujemo da obnovljiva energija može pokretati svaku industriju, svaku tvrtku, svaku zajednicu, svaki dom. Ona može potaknuti napredak.

Električna energija transformirala je čovječanstvo. Osvjetljava naše domove, naše škole, naše urede. Pokreće naše strojeve. Omogućava nam da pohranimo hranu i lijekove. Omogućuje rad interneta i naše načine komuniciranja. Svaki sektor, od proizvodnje do zdravstva, od obrazovanja do financijskih usluga, ovisi o njoj. Ona je neodvojiv dio našeg načina života, rada i društvenog napretka. Ne možemo zamisliti svoju budućnost bez nje.

Ipak, potrošnja i proizvodnja električne energije odgovorne su za 75 % svjetske emisije stakleničkih plinova, a više od 80 % naše energije i dalje je ovisno o fosilnim gorivima.

To se mora promijeniti.

Kako bismo zadovoljili sve veću potražnju za energijom, održali temperaturu našeg planeta ispod kritične točke te premostili postojeći jaz za gotovo milijardu ljudi u svijetu koji još uvijek nemaju pristup električnoj energiji, obnovljivi izvori energije možda nisu samo dio rješenja, već moraju biti glavno rješenje.

Dobra je vijest da oni to mogu biti, već danas. Obnovljiva energija je održiva, a sada i isplativa te također i profitabilna. Statkraft ima zaposlenike na trima kontinentima (Europa, Južna Amerika i Azija) koji su to dokazali. Ujedinjeni smo u oblikovanju takve budućnosti, baš kao što smo to oduvijek i radili u Statkraftu tijekom proteklih 125 godina.