Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Održivost

Naša je ambicija doprinijeti održivijoj budućnosti dovođenjem obnovljive energije do industrije, poduzeća i tvrtki, zajednica i domova širom svijeta. To ćemo učiniti ulaganjem samo u obnovljive izvore energije. Nadalje, naše poslovno ponašanje mora biti održivo i odgovorno te se obvezujemo aktivno doprinositi postizanju Ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals, SDG) Ujedinjenih naroda.

Posebno doprinosimo održivoj budućnosti kroz:

 • naše temeljno poslovanje i glavnu djelatnost − opskrbu obnovljivom energijom

 • naše poslovne prakse, tako što djelujemo na održiv i odgovoran način.

Da bismo maksimalno povećali svoj doprinos, nastojimo razumjeti naš utjecaj, poduzeti odgovarajuće mjere tamo gdje je potrebno te praćenje utjecaja činimo sastavnim, nerazdvojivim dijelom našeg svakodnevnog poslovanja.

Naš utjecaj može biti pozitivan ili negativan. Za Statkraftov pristup održivosti ključno je biti iskren prema objema dimenzijama te neprestano nastojati poboljšavati način na koji funkcioniramo.

Ključni brojevi 2023

 • 14 g
  14 g

  Relativne emisije stakleničkih plinova CO2 ekvivalent / kWh

 • 96.8 %
  96.8 %

  proizvodnje obnovljive energije

 • 5
  5

  Ozbiljno ozlijeđenih osoba

 • 3.4
  3.4

  TRI stopa (indeks učestalosti zabilježenih nesreća)

 • 0
  0

  Ozbiljnih ekoloških nesreća

Naša osnovna djelatnost

Obnovljiva energija je ključ u borbi protiv klimatskih promjena, a većina Statkraftove proizvodnje energije dolazi iz obnovljivih izvora: vode, vjetra i sunca. Statkraft također proizvodi toplinu i energiju iz biomase i prirodnoga plina.

Proizvodnja električne energije iz plina u Europi zamjenjuje proizvodnju električne energije iz ugljena, što dovodi do nižih emisija CO2 u energetskom sektoru. Međutim, u budućnosti ćemo investirati samo u obnovljive izvore energije.

Naša poslovna praksa

Vjerujemo da su visoki etički standardi dobri i za društvo i za poslovanje. U svojoj korporativnoj kulturi i svim svojim poslovima posvećeni smo visokim etičkim standardima. U svom poslovanju iznimno pazimo na okoliš.

To znači da provodimo procjene rizika i mjere ublažavanja gdje god je to potrebno. Također, pažljivo procjenjujemo utjecaj koji imamo na okoliš, klimu i društvo, što ponekad zahtijeva pažljivo balansiranje različitih interesa.

Svoje poslovanje razvijamo na način koji lokalnim zajednicama u kojima poslujemo donosi vrijednost. Svjesni smo svoje odgovornosti u izgradnji zelenijeg, pravednijeg i inkluzivnijeg društva. Upravo zato prilagođavamo svoje poslovanje kako bismo podržali Ciljeve održivog razvoja (SDG).