Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Ciljevi održivog razvoja

Doprinos Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda

Kao globalna energetska tvrtka, strateški usmjerena na povećanje udjela rješenja za obnovljivu energiju, vjerujemo da možemo igrati ključnu ulogu pokretača napretka u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (United Nations Sustainable Development Goals − SDG) do 2030. godine.

S obzirom na našu povijest, naše iskustvo i ambicije rasta isključivo u području obnovljivih izvora energije nalazimo se u prvom planu održivog razvoja kroz našu osnovnu djelatnost. Ciljevi održivog razvoja (SDG) dočaravaju kako izgleda održiva budućnost i opisuju naše prilike, gdje možemo učiniti više i bolje kako bismo tu budućnost i ostvarili. Oni nam pružaju okvir pomoću kojeg možemo kontekstualizirati svoje napore i današnji utjecaj, što nam može pomoći u oblikovanju naših poslovnih odluka i praksi u budućnosti.

Naš cilj

Svjesni smo da su ciljevi održivog razvoja (SDG) snažno međusobno povezani te da izravan utjecaj na jedan cilj može stvoriti neizravan utjecaj na druge ciljeve. Ova međupovezanost stvara sinergiju među Ciljevima održivog razvoja (SDG) radi širenja pozitivnih učinaka, ali također donosi kompromise koje je potrebno riješiti kako bi se negativni učinci smanjili na minimum. U Statkraftu predano radimo na povećanju pozitivnih i minimiziranju negativnih aspekata svih poslovnih odluka, politika i aktivnosti.

Ciljevi održivog razvoja u kojima je Statkraftov doprinos najveći

Premda imamo brojne inicijative koje se mogu povezati s različitim ciljevima održivog razvoja (SDG), naši pozitivni učinci prirodno su najviše povezani s ciljevima klimatskih mjera (Climate Action − SDG 13) i ciljevima čiste i dostupne energije (Clean and Accessible Energy − SDG 7). Ti su ciljevi i sami katalizator za mnoge druge ciljeve održivog razvoja.