Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Zapošljavanje i različitost

Ljudi su naše najvažnije bogatstvo. Upravo zato radimo na tome da za naših 4800 zaposlenika osiguramo radno mjesto koje karakteriziraju jednakost, različitost, uključenost i međusobno poštovanje.

Različitost na radnom mjestu

Vjerujemo da je jedinstvenost moćan alat i da je različitost iskustava, vještina i spola ključna za uspjeh našeg poslovanja.

Uz naše jake globalne politike o radnim praksama, imamo nekoliko inicijativa koje su specifične za pojedine zemlje s ciljem poboljšanja naše radne kulture kroz veću jednakost, različitost, uključenost i međusobno poštovanje. Da bismo poboljšali razumijevanje o tome kako se ponašamo po ovim pitanjima i gdje se možemo poboljšati, pratimo percepciju naših zaposlenika tijekom vremena.

Osim toga, imamo nekoliko programa obuke i podizanja svijesti čiji je cilj osigurati da se prema našim ljudima postupa s dužnim dostojanstvom i bez diskriminacije.

Poseban naglasak stavljamo na rodnu različitost unutar naše tvrtke te vjerujemo da bi žene trebale biti u poziciji u potpunosti i učinkovito sudjelovati u svim aktivnostima na radnom mjestu, uživajući pritom jednake prilike kada je riječ o rukovođenju. Naš trenutačni cilj jest da žene budu zastupljene na najmanje 40 % rukovodećih menadžerskih pozicija. Dosad smo dosegli 27 % ove zastupljenosti te smo uveli nove inicijative za povećanje postotka, uključujući i program obuke na temu nesvjesne pristranosti.

Zaposlenica Statkraft-a
Photo: Tine Poppe

40 % žena

Naš dugoročni cilj je 40 % žena na rukovodećim menadžerskim pozicijama.

Pristup i inicijative za visoke standarde rada

Možemo se pohvaliti konkretnom, odgovornom i poštenom poviješću u odnosu na naše poslovne operacije te imamo priliku promovirati visoke standarde rada kojih smo se uvijek pridržavali. Gdje god poslujemo naši zaposlenici i dobavljači moraju raditi sigurno i pošteno.

Podržavamo i poštujemo međunarodno priznata radnička prava, vjerujemo u jednako postupanje te imamo politiku nulte tolerancije prema diskriminaciji, zlostavljanju i uznemiravanju. Također poštujemo i podržavamo slobodu udruživanja, pravo na kolektivno pregovaranje, ukidanje svih oblika prisilnog rada te ukidanje dječjeg rada.

Srodni sadržaj