Global flag icon
Global
Albania flag icon
Albania
Brazil flag icon
Brazil
Chile flag icon
Chile
Croatia flag icon
Croatia
Finland flag icon
Finland
France flag icon
France
Germany flag icon
Germany
India flag icon
India
Ireland flag icon
Ireland
Italy flag icon
Italy
Netherlands flag icon
Netherlands
Norway flag icon
Norway
Peru flag icon
Peru
Poland flag icon
Poland
Portugal flag icon
Portugal
Spain flag icon
Spain
Sweden flag icon
Sweden
Türkiye flag icon
Türkiye
United Kingdom flag icon
United Kingdom
United States flag icon
United States

Odgovoran opskrbni lanac

Statkraft čini napore kako bi osigurao odgovornu poslovnu praksu izbjegavanjem kupnji koje bi imale negativan utjecaj na ljude, društvo i okoliš. Naš Kodeks ponašanja za dobavljače sadrži i postavlja zahtjeve prema našim poslovnim partnerima, a mi pratimo dobavljače u tom procesu kroz ugovorne obaveze.

Svijest o našem lancu opskrbe

Statkraft surađuje sa širokim nizom dobavljača, od velikih međunarodnih tvrtki do malih lokalnih dobavljača u raznim industrijskim kategorijama. Razumijevanje rizika koji postoje u opskrbnom lancu od ključne je važnosti za uspjeh naše tvrtke. Da bismo upravljali najvažnijim rizicima u opskrbnom lancu, usvojili smo pristup temeljen na riziku kada se radi o predselekciji, procjeni i pregovorima s dobavljačima. Glavni je cilj osigurati da samo one tvrtke koje zadovoljavaju naše standarde mogu postati naši dobavljači. Kao dio naše ugovorne strategije, provodimo dubinsku analizu svih dobavljača na temelju poznatih i potencijalno visokih rizika. Držimo se pristupa temeljenog na riziku i pokušavamo procijeniti naše dobavljače na osnovi pojedine aktivnosti, zemlje i njihove vrijednosti. Glavni nam je cilj zajamčiti da imamo ugovore samo s onim dobavljačima koji zadovoljavaju naše standarde.

Kodeks ponašanja dobavljača

Osnova za upravljanje našim lancem opskrbe je naš Kodeks ponašanja dobavljača koji pokriva zdravlje i sigurnost, okoliš i klimu, ljudska prava, prava radnika te poslovnu etiku. Statkraftovi dobavljači moraju udovoljavati zahtjevima navedenima u ovom dokumentu, koji su osmišljeni kako bi odražavali našu predanost odgovornom poslovnom ponašanju.

Tvrtke koje predaju svoje ponude upoznajemo sa zahtjevima koji su definirani u Kodeksu ponašanja dobavljača tijekom procesa nabave. Kodeks ponašanja dobavljača i ugovorne stavke što Statkraftu daju pravo da nadgleda učinak i ponašanje dobavljača dio su svih naših ugovora.

Revizije i pregledi

Kako bismo poticali unaprjeđenje rada dobavljača, kontinuirano provodimo revizije i preglede naših dobavljača.